Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/aranshu1/public_html/plugins/content/plugin_googlemap2.php on line 255

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/aranshu1/public_html/plugins/content/plugin_googlemap2.php on line 281

Egészség hírek

Hírek, információk az egészség világából

Az alábbi oldalakon olyan friss információkat osztunk meg Önökkel melyek segítenek az egészséges élet megvalósításában. Az oldalakon éppen úgy előfordulnak tudományos eredmények mint rendezvény tájékoztatók, szűrési időpontok.

VII. Napfényes Fesztivált, 2010. június 6. - Budapest, Petőfi Csarnok

Idézet a fesztivál honlapjáról:

" Ízelítő a témakörökből:

 • Öngyógyítás: az ábécé betűit követve haladunk sorban a legfontosabb betegségeken, vizsgálva kialakulásukat, testi-lelki-szellemi hátterüket, részletesen megbeszélve a különféle természetes gyógymódokat (pl. aromaterápia, diéta, gyógyteák, mozgásterápia stb.).
 • Természetes életmód: mindennapi életmódunk nagyban befolyásolja fizikai, lelki, és szellemi „erőnlétünket”. Táplálkozás, légzés, mozgás, testápolás, és egyéb fontos témakörök segítik megtalálni a módot, hogyan éljünk egészségesen.

 • Önismeret: önmagunk ismerete, szeretete, elfogadása megváltoztathatja életünket. Kimeríthetetlen témát nyújtanak az embertársainkkal folytatott kapcsolatok, viselkedési formák – ezek felismerésében, megértésében, megoldásában segít ez az előadássorozat.
 • Vallásbölcsészet: Az emberiség nagy vallásainak megismertetése, a különbségek és hasonlóságok bemutatása. Válaszok a lét nagy kérdéseire az ősi hagyományok és modern tanítások alapján.
 • Szellemiség: Honnan jövünk, hová tartunk? Mi az élet értelme? A szellemi fejlődést elősegítő gyakorlatok (pl. koncentráció, meditáció stb.)."

Ha szeretne többet tudni a rendezvényről látogasson el a www.napfenyesfesztival.hu honlapra

FacebookTwitterGoogle könyvjelző

VI. Napfényes Fesztivált, 2009. június 7. - Budapest, Petőfi Csarnok

Sajtóanyag a Napfényes Fesztiválról

Az alábbi információt módosítás nélkül tesszük közzé.

Napfényes fesztiválEngedjék meg, hogy figyelmükbe ajánljam nagyszabású, egész napos családi életmód-napunkat, a VI. Napfényes Fesztivált, melyet 2009. június 7-én, a Petőfi Csarnokban fogunk megrendezni.

A Fesztivált szervező Napfényes Élet Alapítvány 10 éve alakult azzal a céllal, hogy ismeretterjesztéssel, programokkal, kiadványokkal hozzásegítse az embereket egészségük megteremtéséhez és megőrzéséhez, valamint a tudatos és felelősségteljes életvezetéshez.


2004 óta évente egy alkalommal rendezzük meg a Napfényes Fesztivált – a rendezvény megvalósításával teret és lehetőséget kívánunk biztosítani arra, hogy a hozzánk látogató gyerekek, felnőttek, családok sokszínűen és élményszerűen tapasztalhassák meg, mit is jelent az egészség.

Ehhez rengeteg változatos program nyújt segítséget, melyekből álljon itt egy kis ízelítő:

 • Színvonalas előadások ismert szakemberektől az egészség témakörében: Prof. Dr. Bagdy Emőke (pszichológia), dr. Jakab Tibor (antropozófus orvoslás), Paulinyi Tamás (lelki-szellemi egészség), Rákos Péter (pszichológia és asztrológia) és Váradi Tibor (természetgyógyászat, lelki-szellemi egészség) tolmácsolásában. Mi is az egészség tulajdonképpen? Hogyan alakítható ki és őrizhető meg? Valójában ki felelős a saját egészségünkért? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adhatnak választ az ismeretterjesztő előadások.
 • Ingyenes konzultációk szakemberekkel: természetgyógyászat, életvitel, allergiakivezetés, természetes szépségápolás, gyermeknevelés, lelki egészség, önismeret, stb. témájában.  Ötletek és tippek egy makacs vállfájás elmulasztásától kezdve a „problémás” gyermeknevelési helyzetek megoldásán át az „megoldhatatlannak” tűnő allergiától való természetes és végleges megszabadulásig.
 • Workshopok: receptklub finomságokkal és praktikus ötletekkel; stresszoldó gyakorlatok és gerincápolási tippek a hétköznapokra; Bach-virágterápia a lelki egészségüket kézbe venni vágyók számára
 • Látványos színpadi produkciók: vérpezsdítő néptánc, elementáris erejű japándob-koncert, könnyed és vidám swing, fergeteges bűvész-show
 • Gyerekprogramok: varázslatos meseösvény, furfangos népi játékok, égig érő mászófal, csúzlizda, elképesztő „lábbábos”, néptánc tanítás, zenés gyermekműsor, magukkal ragadó gyerekszínházak, és bohócműsor
 • Reformcukrászat és reformétterem természetes alapanyagokból készült, egyedülállóan ínycsiklandozó ételek; a háttérben szóló pódiumzene (jazz, népzenei feldolgozások, duettek, tangóharmonika dallamok és hárfaszóló) oldott légkörében lehetőség kínálkozik a falatozásra,  beszélgetésre, ismerkedésre.
 • Belső Gyermek hétállomásos önismereti sátorsor azon fiatalok és felnőttek számára, akik szeretnének és mernek újra gyermekké válni, önfeledten szórakozni és újra átélni elfelejtett gyermekkori játékainkat és a gondtalan, lélekben szabad és kreatív gyermekkort.
 • Kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak: kosárfonás, papírmerítés, csipkeverés, kavicsfestés, állványos festés, és hagyományőrző népi játékok
 • Kiállítás és vásár az egészséges élethez kapcsolódó termékekből és portékákból


Kérjük, tekintsék meg a tavalyi Napfényes Fesztiválról készített kisfilmünket, valamint idei fesztiválunk programajánlóját a honlapunkon: www.napfenyesfesztival.hu.

FacebookTwitterGoogle könyvjelző

Mérgező fémek lehetnek egyes ájurvédikus szerekben

Veszélyesek lehetnek a ráza sasztra-készítmények?

"Az Egyesült Államokban és Indiában gyártott, interneten forgalmazott tradicionális ájurvédikus szerek határérték fölötti mennyiségben tartalmazhatnak ólmot, higanyt vagy arzént egy amerikai jelentés szerint".

A jelek szerint egyre nehezebb vigyáznunk az egészségünkre. Van-e még valami amiben feltétel nélkül bízhatunk?


Az eletmod.hu oldalán olvasható hír szerint az ajurvédikus termékekkel is vigyáznunk kell.

Hozzá kell tennünk itt nem azokról a termékekről van szó melyekben kizárólag  növényi hatóanyagok vannak. Léteznek az úgynevezett "ráza sasztra" termékek melyekbe fémeket, ásványi anyagokat, időnként pedig ékköveket is tesznek.

Ezekkel a termékekkel kell vigyáznunk, ezeket kell kerülnünk!

Ide kapcsolódó gondolat, hogy tapasztalatunk szerint még mindig elég sok olyan termékkel találkozhatunk vásárlásaink során melyen nem elég egyértelmű, hogy mi mindent tartalmaz.

 

Mindenképp érdemes elolvasni a cikket. Ha kíváncsi rá kattintson IDE! - eletmod.hu

FacebookTwitterGoogle könyvjelző

V. Napfényes fesztivál - 2008. június 8. - Budapest, Petőfi csarnok

Az egészség, egyensúly és teljesség felé

"A Napfényes Élet Alapítvány által szervezett rendezvény célkitűzése, hogy megismertesse az egészséges táplálkozás, a természetes életmód kialakításának lehetőségeit a résztvevőkkel; hozzásegítse őket lelki egyensúlyuk megteremtéséhez, megoldásokat kínáljon a stressz és a mindennapi problémák, konfliktusok kezelésére; továbbá hogy bemutassa az embernek a természetben és a világegyetemben elfoglalt helyét, szerepét."


"A Napfényes Fesztivál neves előadói azt a fajta szemléletmódot szeretnék népszerűsíteni, miszerint az embernek a testi egészség és ápoltság mellett a lelki-szellemi egészség kialakításáért is tudatosan kell tennie. A fesztivál programja lehetőséget biztosít arra is, hogy látogatóink az elhangzó előadások kapcsán felmerült kérdéseiket csoportos konzultáció során az előadókkal megvitassák, kérdéseikre választ kapjanak.

A fesztivál céljaihoz kapcsolódóan képzett szakemberek ingyenes egyéni konzultációs lehetőségekkel várják az érdeklődőket. Itt alkalom nyílik arra, hogy a látogatók személyes kérdéseikre, problémáikra gyakorlott konzulensek segítségével megoldásokat találjanak, ízelítőt kapjanak a természetes gyógymódok széles tárházából.

Az előadások és konzultációs lehetőségek mellett színes és érdekes programokkal várjuk látogatóinkat. Nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy mind a felnőtt, mind a fiatalabb korosztályba tartozó vendégeink jól érezzék magukat és élményekkel telve térjenek haza.

A meghívott művészek tánccal, énekkel, zenével biztosítják a nézők szórakozását, ezáltal újabb színfoltokkal gazdagítva a fesztivál programját. Több színpadon párhuzamosan zajlanak az események, vendégeink választhatnak a többféle műsorszám között.

A gyermekeknek külön szeretnénk kedveskedni a számukra összeállított előadásokkal, játékokkal, interaktív és szabadidős programokkal. A gyermekeken kívül a játékos kedvű felnőttekre is gondolva teret biztosítunk a művészi kibontakozásra kézműves foglalkozások és alkotóműhelyek keretein belül. Felnőtt látogatóinkat látványos bűvészbemutatókra is többször invitáljuk a nap folyamán. Így teljesedik ki a fesztivál egyben családi nappá is, ahol a szülők is kedvük szerint választhatnak könnyedebb programot, miközben a gyermekeik jól érezik magukat és játszva tanulnak.

A színpadi programok mellett vásár és kiállítás keretében szeretnénk lehetőséget adni vendégeinknek az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékekkel és szolgáltatásokkal való találkozásra. Azáltal, hogy a látogatók olyan gyártók és forgalmazók termékeivel találkozhatnak, melyek a fesztivál célkitűzéseit képviselik, lehetőséghez jutnak, hogy gyakorlatban, a mindennapok szintjén is megismerkedhessenek ezzel az életformával.

A rendezvényen továbbá helyet biztosítunk számos olyan szervezet számára is, melyek tevékenységükkel az emberi élet kiteljesedését segítik elő, egy természetesebb életmódot kínálva.

A fesztivál teljes ideje alatt melegkonyhás étterem várja a megéhezett közönséget növényi alapanyagokból készült finomságokkal, egészséges süteményekkel és természetes frissítőitalokkal. "

További információk

Az általunk megjelenített információkat a szervezők honlapjáról idéztük.

Náluk további információkat is olvashatnak: www.napfenyesfesztival.hu

FacebookTwitterGoogle könyvjelző

Telefonszámok

Bogi +36 30 750 2210
Olga +36 30 261 0856
Kolja +36 20 420 0210
Zsófi +36 30 281 5588
Dóra +36 70 630 5668
Zsuzsa +36 20 578 6153
Zsolt +36 70 606 0669

Részletesebb bejelentkezési információkhoz kattintson ide!

"Munkatársaink" oldalunkon tájékozódhat arról, hogy ki, mely masszázsokat végzi stúdiónkban.

Vendégeink írták

Hátmasszázsnak köszönhetően a korábbi erős vállizületi fájdalmaim, melyek miatt szinte már mozgásképtelen voltam, megszűntek. Ma már fájdalom nélkül élem a mindennapokat.

T. Mária